JIM Home Design doo Obrenovac osnovan je sa željom da dugogodišnje iskustvo u građevini i opremanju
stambenih i poslovnih objekata podelimo i približimo vama.

Nudimo kompletnu liniju proizvoda i usluga za vaš dom konkurentnim cenama, kvalitetnim proizvodima i
pouzdanom uslugom.

Preuzmite nas katalog

FASADE

FIBERCEMENT PANELI

Fibercement je globalni termin koji opisuje cementne proizvode ojačane vlaknima i koji se obično koriste u svim zemljama širom sveta. Zajednička karakteristika ovih ploča je da u svojim strukturama imaju organska ili neorganska (ili oba) vlakna kao armaturne elemente i cement kao vezivni element.

 

Fibercement Ploče velikih dimenzija se mogu koristiti za unutrašnje i spoljašnje oblaganje fasada svih vrsta objekata. Ploče standardne širine 1250 mm proizvode se u dve različite dužine od 2500 mm i 3000 mm. 

 

Spoljašnje ploče određuju ploče koje će biti direktno izložene atmosferskim uslovima. Iako sun njihove opšte formulacije uglavnom identične, dodaju se neke hemikalije da bi se vrednosti toplotnog širenja zadržale na minimalnom nivou. Ploče proizvedene u ovoj kategoriji imaju sertifikat negorivi građevinski materijal klase A1 prema EN 13501-1 standardu.

Fibercement proizvodi napravljeni su potpuno od prirodnih materijala ne sadrže supstance štetne po zdravlje i ekološki su prihvatljivi. Ploče od vlaknastog cementa su otporne na vodu i vlagu.


Jedna od najvažnijih karakteristika proizvoda za fasade je vizuelno bogatstvo, nudi širok izbor fibercementnih proizvoda. Prirodan i moderan izgled fasade jedan je od najvažnijih faktora u izboru materijala. Lakoća ugradnje, bez održavanja i mogućnost farbanja u bilo kojoj boji su glavni razlozi za odabir fibercementnih ploča za spoljne fasade u industriji.

Veoma bitna karakteristika fibercementa je i vrednost toplotne provodljivosti. Obezbeđuje energetsku efikasnost skoro jednako dobru kao toplotnoizolacioni materijal, pružajući značajnu uštedu energije ako se koristi zajedno sa izolacionim proizvodima u zavisnosti od regiona. Nesumnjivo, ušteda energije je prvi i najvažniji korak koji treba preduzeti kako bi se smanjili i eliminisali kako pojedinačni troškovi, tako i zavisnost od stranih izvora kao celog društva.

Fibercement se preferira kao jedinstveni materijal za oblaganje za održivu uštedu energije, kao i za druge superiorne karakteristike.

NAŠA KOLEKCIJA FIBERCEMENTA

PRIMENA

JIM HOME DESIGN poseduje sve potrebne materijale za izgradnju i renoviranje svih poslovnih i stambenih objekata, nadogradnju kuhinje, preuredjivanje kupatila i kompletnu stolariju.